Friday, May 25, 2018
HomeHiburan/SelebritiPengikut Intan Bertambah 2 Kali Ganda. Instagram Izreen, Ude Hilang

Pengikut Intan Bertambah 2 Kali Ganda. Instagram Izreen, Ude Hilang

Pengikut Intan Bertambah 2 Kali Ganda. Instagram Izreen, Ude Hilang

Barangkali, dek tertekan dengan kecaman berterusan daripada netizen membuat pelakon, pelakon Izreen Azminda, 32, dan suaminya Ude Wahid, 29, tidak mengaktifkan akaun Instagram (IG) peribadi mereka (@izreen.azminda and @udewahid ).

Advertisements

Ini berikutan keputusan Ude memfailkan penceraian ke atas isteri pertamanya, Intan Liana Saleh, 33, di Mahkamah Syariah Gombak Timur pada 7 Mac 2018 membuat netizen melepaskan kemarahan di IG masing-masing.

Tindakan Ude itu mencetuskan kembali kemarahan netizen yang menyifatkan keputusan itu sebagai tidak bertanggungjawab.

Meskipun IG peribadi sudah ditutup, netizen terus mengecam pasangan itu dengan ‘menyerang’ akaun IG Kelab Peminat Rasmi Izreen Azminda (Official FC Izreen Azminda).

Lebih teruk lagi, satu akaun khas, @izreenazminda_haters diwujudkan sekali gus menjadi ruang terbuka untuk netizen melepaskan geram.

Pelbagai cemuhan dilemparkan kepada Izreen yang dianggap punca masalah rumah tangga antara Ude dan isteri pertamanya.
Netizen bertegas tidak akan menonton lakonan Izreen di kaca TV selain memboikot semua produk yang membabitkan Izreen sebagai duta.

Kebanyakan mereka mengeluarkan kata-kata kesat menyalahkan Izreen dianggap perampas kebahagiaan rumah tangga Ude dan Intan.

Pengikut Intan Liyana Melebihi 100 Ribu

Berbeza pula dengan situasi Intan yang dilihat semakin mendapat sokongan pada daripada netizen yang bersimpati atas apa yang berlaku kepadanya dan anak.

Hampir setiap hari ibu kepada dua anak ini iaitu Aris Muqri, 4, dan Ariq Muqri, 1, menerima kata-kata semangat daripada pengikutnya.

luffiyaskincare_original: hrp awk kuat.pasti ada lelaki lebih layak utk awk.💪🏻

amyraalihassan: Stay strong sisss💪💪 semoga akan sentiasa bahagia bersama anak2 dan dirahmati Allah 🌼🌼😍

aisykhalifa_2017: I tatap sokong u . U sgt tabah !

shaz_hmzah: Kak intan nanti ude susah lpas ni,jgn guna alasan terima ude sbb ank ank, sbb die langsung tak pikir ank ank utk pertahankan perkahwinan akak, i hate this shit !! Kifarah’s there ude..Just waits for ur turn
aiffamuslim: Semoga Allah kuatkan hati awk utk lalui dugaan ni. Semoga awk dan anak2 berada di bawah rahmat Allah sentiasa. Semoga lepasni Allah kurniakan kebahagiaan yg tak pernah awk rasa sebelum ini. Semoga Allah makbulkan segala doa dan hajat awk. Aminnn. Jom ramai2 kita doakan intan ❤❤❤

nooramiraman: sorstay strong kak.. insyallh ada jodoh terbaik.. tu.. Allah tarik yg ada skrg dia nak ganti yg lbh bagus..
_amiraamiaa: semoga bonda tabah dlm mnghadapi ujian ini . sesungguhnya Allah mnguji ujian adalh krn dia saygkn bonda .. be strong bonda @__iiiintvnroxs

bieyangel: Harap2 ada produk hebat diluar sana dpt mjadikan intan sbagai duta produk,pasti ramai yg support intan dn produk !!! Kerana skg wajah intan natural dan masih belum di terokai lg kcantikan natural nya!!chayok intan💪💪💪💪

junazzahraffaisyah: 💪💪kuatkan jiwa sis @__iiiintvnroxs 😊😊demi family👶👶

suzana_mummyijn: Trskan khdpn bonda..sy pernah merasa….pk ank dan diri sendiri dulu skrg

eyshasyahila3403gmail: Semoga jodohmu dengan yang akan membahagiakan kamu…aminnn….jangan harap rupa jer hensom..

suhailamohdal: Semoga terus tabah ya bonda @__iiiintvnroxs ..tuhan tu maha kaya dgn segalanya.. Die turunkan dugaan pd insan yg die tahu kemampuannya…

syukran1997: Keep strong
hazel_99999: dalam ujian hebat mcm ni pun intan masih mampu tersenyum, kau sememangnya wanita tabah intan..

fauziahal@: __iiiintvnroxs sis kena kuat tok anak2x..bykkn brdoa n minta prtolongan drpd ALLAH tok sis diberikan kekuatan mnghdp ujian skrg..if x husband xnak sis, sis blh wat xnak dia juga..mmg xmudah tok wat tp perlahan lahan sis..sntiasa ingat kita ada ALLAH yg sntiasa mendgr..kuat tok anak2x ya 😘

thisaccountisnolngeravailable: Ya Allah, berikanlah kak intan liana kekuatan hati dlm menghadapi dugaan kali ni.. dan berikanlah kak intan kebahagiaan seperti yg diimpikan dan berikanlah kak intan rezeki yg melimpah2 dgn rahmat mu ya Allah…aamiin..

nazia.newaz: Rabbi Yassir Wala tu Asir May Allah ease evething for n ir life ahead on…Allah will not test human our of its limit……Allah had promised aftr every hardship there in an ease InshaAllah Ameen….we wil do pray for u toooo….tc n lotssss n lotssssss of love to u n both kids……

beabyymaniss__: Be strong okay 😍

rosnani_mohdyusof: Harap adik Intan tabah dlm mengharungi ujian yg maha berat ini..percayalah dik ada hikmah disebaliknya…semoga ada sinar kebahagiaan buat mu…

tok_sagor: Be strong k.intan…we support mu💪

baju_couple_murah_giler: Alhamdulillah ramai di sisi intan..

_ct.alynn89sis @: __iiiintvnroxs kami smua mndoakn utk sis..Smge tgisn sis pd hri ini akan digntikan dgn kebahagian yg lbh dr sblm ini..Allah sntiasa brsama sis intan yang baik dan hti yg mulia ini..😍

mostagrammm: Be happy kak..😁😁

Tinjauan di akaun Instagram peribadi Intan  mendapati, jumlah pengikutnya bertambah dua kali ganda sejak Ude memutuskan untuk meneruskan proses lafaz cerai setelah memfailkannya pada 30 November 2017.

 

comments

Surat Terbuka Buat H
Wartawan Meja Luar N

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja