Friday, Aug 7, 2020
HomeGajetNASA Jual Mirror Lens Jonel 100 Di ebay

NASA Jual Mirror Lens Jonel 100 Di ebay

NASA jual Mirror Lens Jonel 100 di ebay

Kanta cermin besar (mirror lens) jarak focus 2540mm, aperture F/8

Kanta lensa Jonel 100, seperti yang disebutkan dalam penyenaraian di ebay, adalah salah satu daripada optik sejuk NASA digunakan untuk mengesan dan melancarkan roket seperti Saturn V (roket NASA yang melancarkan manusia ke Bulan) ketika mereka melancarkan ke angkasa lepas.

Advertisements

Ia juga dilaporkan digunakan untuk mengesan dan melancarkan bencana Angkasa Challenger Challenger. Ia adalah reka bentuk Schmidt-Cassegrain dengan dua pembetulan medan elemen untuk menghasilkan format imej 57x57mm (diameter imej 80mm atau lebih).

Berapakah kosnya pada NASA pada hari itu? Cukup untuk membeli sebuah rumah. Di masukan ke dalam tong untuk mengelakkan kelembapan di dalamnya, ia sangat tahan lasak dan reka bentuknya cukup canggih berbanding kamera Astro moden.

 

Jadi kamera apa yang sesuai untuk merakam dengan kanta ini? Anda boleh memadankannya dengan kamera filem 70mm seperti kamera berkelajuan tinggi Photo-Sonics 70mm 10R (mampu sehingga 125 fps pada 6 x 6 bingkai), sama seperti NASA.

Atau, anda boleh merakam dengan kamera format sederhana seperti Hasselblad. Apa sahaja yang anda pilih, anda perlu mencari semua kelengkapan tambahan seperti tripod dan unit fokus.

Bersedia untuk memulakan pengembaraan astrophotografi baru anda dengan lensa 2540mm ini?

Jadi jika anda berminat untuk merakam bintang-bintang dilangit bolehlah mendapatkannya di ebay dengan harga 28,000 dolar.

comments

4 Sebab Mengapa Jodo
3 Jus Detok Untuk Cu

bilikgelap7@yahoo.com.my

Rate This Article:
Optimized with PageSpeed Ninja