Saturday, Sep 26, 2020
HomeLensaLucozade Sport Sahut Cabaran Gaya Hidup Sihat

Lucozade Sport Sahut Cabaran Gaya Hidup Sihat

Bagi menyahut seruan Kementerian Belia dan Sukan yang mahu rakyat Malaysia mengamalkan gaya hidup sihat dalam usaha untuk menjadi negara bersukan, Lucozade Sport™ baru-baru ini telah mengumumkan kerjasamanya sebagai Pembekal Rasmi The Reebok Spartan Race Malaysia.

Advertisements

Acara World’s Best Obstacle Race versi Malaysia ini telah diadakan semalam di Bandar Bestari, Klang yang menyaksikan lebih 8,000 peserta berdepan lebih 20 halangan dengan jarak sejauh 13km untuk memperoleh pingat Spartan Finisher yang menjadi rebutan.

“Kami berbangga dapat menjadi sebahagian daripada acara ultra-aktif seumpama ini selain daripada maraton, dualton dan triatlon yang semakin digemari rakyat Malaysia,” kata Pengurus Besar Serantau, Suntory Beverage & Food Malaysia Sdn Bhd (SBFM), Lee Hon Tong.

Minuman isotonik Nombor 1 di United Kingdom (UK) ini memberi lebih penghidratan untuk meningkatkan prestasi rakyat Malaysia. Lucozade Sport™ membekalkan tenaga dalam bentuk cecair kepada atlet untuk beraksi lebih kuat, cepat dan lama kerana ia bukan sahaja mengekalkan penghidratan, malah turut menggantikan elektrolit dan karbohidrat yang hilang untuk mengekalkan daya tahan dan prestasi mereka semasa latihan dan senaman intensif.

Sementara itu, pemenang pertama kategori Elite, Heidilee Mohammad, 33, berkata; dia mula menyertai acara triatlon, dualton dan perlumbaan cabaran sejak 1996 dan inilah kali pertama dia menyertai Spartan Race.

“Saya tahu penghidratan adalah amat penting untuk seorang atlet. Saya amat menyukai citarasa Lucozade Sport; minuman isotonik ini tidak berkarbonat dan memang banyak membantu dalam proses penghidratan!” kata Heidilee.

Lucozade Sport™ melantik atlet bertaraf dunia sebagai duta mereka, antaranya pemain bola sepak terkenal, Steven Gerrard. Bukan itu sahaja, Lucozade Sport™ juga adalah minuman sukan rasmi untuk Pasukan Bolasepak England, Pasukan Ragbi England, dan Persatuan Ragbi Scotland serta acara-acara sukan terkenal seperti London Marathon dan acara Great Run Series.

Bagi mencapai matlamatnya untuk berinteraksi dengan lebih ramai atlet di seluruh Malaysia, Lucozade Sport™ aktif membekalkan formulasinya yang terbukti secara saintifik kepada para pelumba di acara  sukan  popular. Setakat ini pada tahun 2016, jenama ini telah menyertai Compressport Trail Run, Twincity Marathon dan Malaysia Women Marathon serta banyak lagi acara pada masa akan datang.

Nantikan kemunculan pasukan Lucozade Sport™ di acara sukan berhampiran anda, atau layari www.lucozadesport.com atau www.youtube.com/lucozade untuk mendapatkan maklumat lanjut.

comments

FOLLOW US ON:
Konsert Mega Gegar V
Kempen Sinari Aspira

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja