Monday, Jul 13, 2020
HomeSeni PentasLelaki Teragung Juarai AJL31

Lelaki Teragung Juarai AJL31

Gandingan mantap Natasha, Iman Imran dan Dayang Nurfaizah menerusi lagu Lelaki Teragung berjaya mengangkat karya berkenaan sebagai pemenang Juara Lagu pada Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-31 yang disiarkan secara langsung dari Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam tadi.

Advertisements

Lagu tema khas untuk drama rantaian, ‘7 Hari Mencintaiku’ itu membawa pulang trofi dan hadiah wang tunai RM50,000 selain baucar produk CJ Wow Shop.

Dayang turut dinobatkan sebagai pemenang kategori Vokal Terbaik, sekali gus memenangi trofi dan RM12,000. Ini kemenangan ketiga berturut-turut penyanyi itu dalam kategori terbabit. Sebelum ini pernah merangkul trofi sama pada AJL29 (Di Pintu Syurga) dan AJL30 (Tak Pernah Menyerah).

Manakala lagu Terimaku Seadanya ciptaan sepenuhnya Ajai nyanyian Hafiz dan Misha Omar, diumumkan sebagai Naib juara.

Penghargaan buat Juwie dan Loloq

Lagu ciptaan Razif daripada kumpulan Projector Band iaitu Sudah Ku Tahu, mendapat tempat ketiga. Pemenang membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM35,000 dan RM20,000 berserta trofi.

AJL 31 dengan tema Cerita Dalam Lagu turut memberi pengiktirafan kepada penulis lirik terkenal, arwah Juwie dan  Loloq yang banyak membantu memartabatkan industri seni tanah air menerusi karya seni mereka.

Acara berprestij ini diacarakan empat pengacara popular iaitu Fara Fauzana, Awal Ashaari, Sarimah Ibrahim dan Fizie.

Persembahan istimewa daripada Jaclyn Victor bersama kumpulan El Gamma Panumbra menerusi lagu Gemilang, selain persembahan interlude daripada Man Bai, Ameng dan Ella, memeriahkan lagi malam kemuncak AJL 31. Kepada semua pemenang, tahniah diucapkan.

comments

Biasiswa RM200,000 r
Anmum Materna Beri S

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja