Friday, Aug 14, 2020
HomeSeni PentasKonsert Mega Gegar Vaganza di Istana Budaya

Konsert Mega Gegar Vaganza di Istana Budaya

Jika sebelum ini nyanyian mereka bergema hanya di kaca TV, kini buat julung kalinya persembahan Gegar Vaganza ke pentas berprestij Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Advertisements

Bakal berlangsung di Istana Budaya (IB) tiga malam berturut-turut bermula 15 hingga 17 Januari 2016, Konsert Mega Gegar Vaganza Istana Budaya yang dipancarkan Qu Puteh bakal menampilkan gabungan peserta musim pertama dan kedua,

Dianjurkan dengan kerjasama Istana Budaya dan Astro, konsert itu turut mendapat tajaan Pamoga Qu Puteh yang diasaskan Datuk Seri Dr Vida.

13 artis, 20 lagu setiap malam

Konsert gilang gemilang ini bakal menampilkan 13 artis setiap malam, tiga pemenang daripada setiap musim akan menghiburkan penonton dengan himpunan lagu mereka serta lagu yang pernah mempopularkan mereka menerusi program berkenaan.

Inilah peluang anda untuk melihat sendiri, persembahan secara live dan menggegarkan, antara barisan artis yang dijangka membuat persembahan ialah Siti Nordiana, Farahdhiya, Ezad Lazim, Nassier Wahab, Ayai Ilusi, Rahmat Mega, Haleeda dan Achong.

Tidak ketinggalan Haiza, Amir Ukay’s, Zul HandyBlack, Nizam Laksamana, Sharifah Zarina, Azian Mazwan Safuan, Sheeda, Sam Innuendo, Fazli Zainal dan ramai lagi.Turut menampilkan persembahan istimewa dari Orkestra Tradisional Malaysia.

Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad berkata, ini persembahan pertama anjuran Astro diadakan di pentas IB.

“Kami jangkakan persembahan berbeza dari konsert sebelum ini. Tiada pengkritik, tetapi juri seperti Datuk Ramli MS tampil sebagai pengarah muzik manakala Datuk Khadijah Ibrahim turut menjayakan persembahan.

“Penonton dihiburkan dengan persembahan tanpa henti daripada 13 artis dan dijangka setiap malam 20 lagu disampaikan,” katanya.

comments

PAMERAN PELANCONGAN
Lucozade Sport Sahut

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja