Sunday, Jul 21, 2019
HomeGaya hidupKekal Cergas Dan Bertenaga Dengan Menu Lebih Berkhasiat Ramadan Ini

Kekal Cergas Dan Bertenaga Dengan Menu Lebih Berkhasiat Ramadan Ini

Mengandungi bijirin oat  tinggi serat dan protein, bantu mengurangkan rasa lapar

Hidangan sahur yang berkhasiat sangat penting bagi memastikan kita kekal bertenaga sepanjang hari dari waktu sahur sehinggalah iftar. Quaker Oats membantu memberikan penyelesaian terbaik menerusi satu hidangan oat berjumlah 40g yang mampu membantu mengurangkan rasa lapar hingga 4 jam.

Advertisements

Oat adalah sajian yang mengenyangkan kerana mengandungi 9.4g serat dalam setiap 100g dan protein yang lebih tinggi daripada beras perang, barli dan tepung gandum. Kandungan khasiatnya yang tinggi menjadikan ia lambat dicerna serta dapat membekalkan tenaga melalui pembebasan glukosa ke dalam salur darah.

Oat dianggap sebagai ‘Super Grain’ yang turut membekalkan nutrisi yang penting untuk kesihatan. Quaker Oats mengekalkan khasiat asli oat dengan menggunakan bijirin penuh seperti bran (lapisan paling luar) yang tinggi dengan Beta-Glukan dan vitamin B, endosperma oat yang tinggi dengan karbohidrat dan protein, serta lapisan germa oat yang juga tinggi dengan vitamin B, vitamin E, mineral dan fitokimia.

“Di Quaker, kami percaya yang ‘Hari Hebat Bermula dengan Quaker’ kerana sarapan adalah waktu makan yang paling penting,” kata Pengurus Besar PepsiCo Singapura, Malaysia, Mongolia, Brunei, Guam dan Kepulauan Asia Pasifik, Alexia Horley,

Tambahnya, lebih lagi apabila tibanya bulan Ramadan, ramai sukar untuk menyediakan hidangan yang berkhasiat kerana perlu mengejar masa untuk bersahur kemudian bergegas ke sekolah atau ke pejabat.

“Ramadan ini, nikmatilah Quaker Oats yang dapat membantu membekalkan tenaga serta cubalah  resipi sahur yang berkhasiat serta hidangan Raya dariapda chef selebriti Malaysia, Anis Nabilah.”

Peminat boleh memenangi pas untuk sesi istimewa bersama chef selebriti Anis Nabilah dengan menyertai ‘Peraduan Resipi Oatsome bersama Quaker’.

Mereka hanya perlu membeli satu pek Quaker Multigrain Cereal 400g, ‘suka’ laman Facebook Quaker Malaysia dan tuliskan komen mengapa Quaker Multigrain Cereal adalah bahan paling serasi dalam resipi biskut.

Seramai 15 pemenang bertuah akan dipilih untuk menyertai bengkel masakan eksklusif dan Majlis Jamuan Teh bersama chef selebriti Anis Nabilah. 150 pemenang sagu hati pula akan menerima produk Quaker Oats bernilai RM50!

Maklumat lanjut tentang kebaikan oat serta promosi, acara dan resipi Ramadan/Raya terkini, layari www.facebook.com/QuakerMalaysia atau www.quaker.com.my.

*Sumber: Euromonitor International Limited; Packaged Food 2017 edition, mengikut definasi bijirin panas, nilai jualan runcit; rsp, semua rangkaian runcit, data 2016

comments

FOLLOW US ON:
Semarakkan Ramadan D
Anak Lan Solo Selama

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja