Friday, Aug 7, 2020
HomeSeni Pentas“Apa Khabar” Juara Lagu AJL29

“Apa Khabar” Juara Lagu AJL29

Lagu ciptaan SonaOne dan Joe Flizzow, Apa Khabar dinobatkan sebagai Anugerah Juara Lagu Ke-29 (AJL29) yang disiarkan secara langsung di Stadium Putra Bukit Jalil di sini, sebentar tadi.

Advertisements

Kemenangan lagu itu melayakkan gandingan pencipta dan penyanyi itu membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 dan trofi. Lagu Apa Khabar dinyanyian Joe Flizzow dan SonaOne dengan penuh emosi dan vokal memukau penonton.

Naib juara dimenangi lagu Masih Aku Cipta nyanyian Shila Amzah ciptaan sepenuhnya Shila Amzah serta membawa pulang hadiah wang tunai RM35,000 dan trofi.

Vokal Terbaik

Tempat ketiga dimenangi lagu Di Pintu Syurga ciptaan Tam Spider dan Imran Iman dendangan Dayang Nurfaizah. Hadiah ketiga menerima wang tunai RM20,000 dan trofi.

Vokal Terbaik AJL29 menjadi milik Dayang Nurfaizah yang membawa pulang wang tunai RM12,000 berserta trofi.

Persembahan Terbaik pula dimenangi kumpulan Mojo menerusi lagu Romancinta dan turut memenangi wang tunai RM12,000 dan trofi.

Kumpulan Caliph Buskers menyampaikan lagu popular itu, dengan baik sekali sekali gus mendapat tepukan gemuruh daripada penonton.

Menampilkan tema Gema Dalam Muzik tahun ini, AJL29 dihoskan AG HotFM dan Scha Alyahya selain diserikan persembahan selingan hebat antaranya daripada kumpulan Headwind, Tomok, Roni Hyperact dan peserta Mentor musim baru.

Anugerah Juara Lagu Ke-29 dipancarkan secara langsung di TV3 oleh Pamoga dan Qu Puteh sebagai penaja utama dan Nu Sentral selaku penaja bersama.

comments

Rangkaian Penjagaan
Zamani Slam ditahan,

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja